miércoles, 5 de noviembre de 2014

VIDA SAUDABLE


CONSERVANTES PREXUDICIAIS PARA A SAÚDE

     Hai un tempo vos falabamos dos corantes alimenticios prexudiciais para a nosa saúde e que conviña evitar. Agora é a quenda dos conservantes:

- en pequenas doses producen: problemas toxicolóxicos (do E210 ata o E219), alerxias (do E210 ao E219, E230 a E233, E239 e E240), irritacións do tubo dixestivo (do E220 ao E227), inactivación da vitamina B (do E220 ao E227), náuseas (do E230 ao E233), vómitos (do E230 ao E233), irritación dos ollos (do E230 ao E233), arrubiamento (E236, E237 e E238), ampolas (E236, E236 e E238), queimaduras (E236, E237 e E238), urticaria (E239), problemas gástricos e urinarios (E239), impedimento da síntese da glutamina no cerebro (E240) e cancro (E240).

- se se mesturan con corantes: asma e urticaria (do E210 ao E219).

- se o E240 mestúrase co E236 produce ceguera.

- se os conservantes do E210 ao E219 mestúranse co E222 prodúcense problemas neurolóxicos e se o fan co E300, cancro.

- a longo prazo producen: avitamitose (do E220 ao E227), destrución dos glóbulos vermellos (E251 e E252), e cancro (E236, E239, E251 e E252).

- en grandes doses provocan: risco de cancro (do E210 ao E219), mutacións xenéticas (E239), dificultades no transporte do osíxeno no sangue (E249 e E250), toxicidade nos rils (E236, E237 e E238), dor de cabeza (do E220 ao E227), náuseas e vómitos (do E220 ao E227), alerxia (do E220 ao E227), irritación dos bronquios e asma (do E220 ao E227).

     Tiñamos en conta entón a presenza destes conservantes nos alimentos que consumimos e intentemos evitalos.





No hay comentarios:

Publicar un comentario